Mitä ihmettä tällä hetkellä on tapahtumassa? Jostain syystä nyt on ruvettu määräämään ihmisten arjenkäytölle kummallisia sääntöjä, kieltoja ja rajoituksia.

Tekijänoikeuslaista tuli tunnetusti täysi susi, koska sen päättivät ihmiset, jotka tietotekniikasta eivät mitään ymmärrä ja ovat myös varsin kevyesti lobattavissa. Kansanedustuslaitosta yhä useammat pitävätkin nykyään lähinnä vitsinä. Tekijänoikeusfiaskon kanssa kuitenkin joudutaan vissiinkin sitten elämään.

Samalle kumileimasinporukalle tulee käsittelyyn kohta seuraava asia.
Nyt kielletään ravintoloissa tupakointi. Sitä ovat runnanneet, setäni sanoin "ikenet verellä", sellaiset fanaattiset ihmiset, jotka kapakoissa eivät käy. Ainakaan kunnon, rehellisissä räkälöissä.  Ja syy heidän siellä käymättömyyteen tuskin on tupakansavu.
Kieltoa perustellaan ravintolahenkilökunnan suojelemiselta tupakansavulta. Aivan. Minun kantakapakassani ravintolahenkilökunta keräsi viime kesällä nimiä adressiin, jossa tätä heidän mielestään täysin ääliömäistä esitystä ehdottomasti vastustettiin. Adressikirja oli jo vaikuttavan paksu nimikirjoituksista. Sama adressi kiersi kuulemma useimmissa Helsingin kapakoissa sillä hetkellä.

Tätä asiaa eivät siis halunneet ravintolan työntekijät. Sen runnasivat sosiaalitantat. Ravintolatyöntekijöiltä itseltään tuskin on nähty aihetta kysyä yhtään mitään, aivan samoin kuin ei myöskään kuluttajilta Lex Karpelassa. Sosiaalitäti tietää paremmin. Jos tuo em. adressi on luovutettu kansanedustajillle, niin uutisia siitä ei ole kyllä, jostain kumman syystä näkynyt missään.

Jos minun mielipidettä tästä asiasta udellaan, niin tämänhetkinen tupakointikäytäntö on ihan hyvä. Ravintoloissa ravintolanpitäjä päättää tupakointikäytännön, hänhän nimenomaan siellä on töissä ja hän sen omistaa.  Ovathan he jo joutuneet järjestämään tupakoimattomille omat savuttomat alueet, jotka useimmiten ovat täysin tyhjinä asiakkaista, vaikka muu ravintolatila pullistelee porukkaa.
Muissa julkisissa tiloissa ja työpaikoilla kessuttelijat käykööt sitten ulkona pakkasessa röyhyttämässä - ja sillä sipuli.

Saakohan sellaisenkin hauskuuden vielä nähdä, että kantakapakkani pitäjä, itse kova tupakkamies,  ryhtyy röökipoliisiksi ja rupeaa lätkimään porttikieltoja jatkuvasti päivystävän kantajengin salakessuttelijoille. Niinhän siinä ilman muuta käy, pakkohan se on.
Lakiin epäilemättä tulee myös kirjatuksi, että kapakassa kiinni jäänyt kessumies tai -nainen joutuu kustantamaan ilmoituksen sanomalehteen rikollisesta toiminnastaan.