Tässä asiassa minulla on hengenheimolaisia. Näen heitä kovaa mölisevän revohkan taas kohta. Asia kun on sillä lailla, että kunnon jääkiekkomatsi pitää nykyään katsoa lähikapakassa! Se hakkaa paikan päällä pelin katsomisenkin. On olemassa suuri kansanosa, joka tällaista ei ymmärrä. Voi humanistiressukoita. Oluenkulutus näinä aikoina tekee kyllä selvän piikin.

Ennen vanhaan muuten oli kisojen seuraaminen, etenkin hiihtokisojen, hauskempaa. Lumosta on paljon hävinnyt.
Enoni kanssa kun katsoimme hiihtokisoja mustavalkotelevisiosta, nakuttivat kolme sekuntikelloa vierekkäin pöydällä väliaikoja ja akkaväen tuli taatusti kisan ajan pitää suuta soukalla ja visusti.
Nykyinen viimeisen päälle ruuvattu väliaikapalvelu on tuonkin huvin lopettanut, eivätkä sekuntaattorit napsu enää hikisissä kourissa. Sääli. Tunnelma oli silloin vähintäänkin harras.

Eipä enää ole jämeriä sotien veteraanejakaan kavereina kilpailuja seuraamassa. Minun lapsuudessani niitä ne olivat oikeastaan ihan pääosaltaan.
Televisioitakin oli harvassa. Ken sellaisen omisti, oli urheiluhullua kylänväkeä jopa katsomoksi asti. Kahvi porisi, Saimaa-pöllitupakat ja Postonit kärysivät.
Noista ajoista minulle on jäänyt penkkiurheiluhulluus - ainakin joihinkin lajeihin.

\"Mikäs siellä on tilanne??\"
\"Puolessa välissä mennään. Haaralt Krönninkeni johtaa - ryssä toisena. Mäntyranta on kolomantena!\"