Bloggaustauko venähti pitkäksi. Olen ollut kaukana sivistyksen tuolla puolen Pohjanmaalla. Itse asiassa paikkakunta, jossa lomailin, on kyllä erittäinkin intellektuelli. Naapuripitäjistäkin käyvät paikallisessa krouvissa sen takia kuulemma, että sieltä loytää sivistyneitä juoppoja. Tietsikkaa valloittamassani residessissä ei siis ollut, saati nettiyhteyksiä.
Lomani aikana sattui joessa olemaan jäittenlähtö. Se ei ollut tällä kertaa niin hurja, ryskyvä näytelmä kuin lapsuudessani ja  nuoruudessani.  
Lähelläpä nytkin oli, ettei vesi noussut pesäpallokentälle, mikä oli joka vuotinen juttu silloin ennen. Sama entisaikain jäidenvääntöporukka siellä oli silmä kovana tarkkailemassa tilannetta ja käytiinpä keskustelujakin, että pitäisikö yläjuoksulla oleva valtava jääpato käydä teijuilla laukaisemassa. Tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että kylästä loppuvat piilopaikat, jos sen takia nousisi pesäpallokentälle jäät. Uhkailtiin jopa hirttää kentän katsomon porttiin varoitukseksi muille !
Eräässä aiemmassa blogissani kerroin, kuinka aikoinaan tulin hyistä koskea pitkin satoja metrejä, ilman että sillä matkalla jalat ottivat pohjaan kertaakaan. Kerroin muitakin hurjia jääseikkailutarinoita...
Muuten, olipa rauhallista ja säät suosivat. Paikallisten ukkojen kanssa tuli kylän keskellä olevassa konditoriassa puitua paitsi kunnan asiat, myöskin laajemmat maailmanpoliikan kipupisteet.  Uskomattomia tarinoita. Huimaa jutuniskentää..
Kohta alkaa pesäpallokausi ja koko pitäjä sähköistyy....